KEJADIAN DI SUNGAI

Peristiwa ini berlaku sekitar di awal tahun 80an di sebuahperkampungan tepi sungai di Negeri Pahang. Samada kisah ini benaratau rekaan semata-mata terpulang kepada anda para pembaca untukmenilainya. Saya sebagai penulis cuma melakarkan kisah yang seringberlaku dalam masyarakat sejak dahulu hingga ke hari ini.Rosmah bte Idris (bukan nama sebenar) adalah seorang gadis suntiberusia 16 tahun dan masih bersekolah dalam tingkatan 4 di sebuahsekolah menengah di kampungnya.

Beliau tinggal bersama dengan ibunyadan seorang adik lelaki berusia 13 tahun. Manakala abang sulungnyamelanjutkan pelajaran ke luar negeri. Bapanya pula bertugas sebagaiburuh binaan di Singapura yang jarangsekali balik ke kampung.Ibunya seorang pekerja di sebuah kilang di pekan berhampiran.Walaupun dengan gaji yang tidak sebanyak mana tapi mampulah untukmenampung perbelanjaan mereka 3 beranak. Rosmah bersekolah padasebelah pagi manakala adiknya sebelah petang.

Walaupun Rosmah tinggalkeseorangan pada sebelah petang tapi beliau tidak sunyi. Ramai kawankawanbeliau sering berkunjung ke rumahnya dan sudah tentu merekasering bermain di sungai yang pemandanganya cukup indah.Di antara kawan-kawan Rosmah, Shukorlah yang paling rapat denganbeliau. Shukor adalah kawan Rosmah sejak kecil lagi. Sama-sama manditelanjang sejak masa mereka masih di zaman anak-anak. Tambahan pulaShukor tinggal di seberang sungai yang secara kebetulan bertentangandengan rumah Rosmah.

Rakit tempat Rosmah mandi manda dan membasuhpakaian adalah tempat sampan Shukor mendarat samada untuk pergi kesekolah maupun ke pekan yang berhampiran. Walaupun Shukor lebih tuasetahun dari Rosmah tapi perhubungan mereka tetap akrab sejak kecillagi.Oleh itu tidak hairanlah kalau bibit-bibit cinta mulai tumbuh diantara mereka berdua. Selain sering bertemu malah mereka seringbermain bersama. Kalau setakat peluk cium tu dah lali buat mereka.Namun batas perhubungan mereka tetap terjaga kerana Shukor bukanlahseorang yang suka mengambil kesempatan.

Ini mungkin disebabkan merekamengenali antara satu sama lain sejak kecil lagi.Namun syaitan tetap mengoda setiap anak adam di muka bumi ini takkira siapa mereka. Maka tidak terkecuali Shukor dan Rosmah. Merekaakhirnya tewas juga dengan permainan dunia terutama Rosmah yangkurang kasih sayang dan perhatian dari seorang lelaki.Pada suatu hari selepas balik dari sekolah Rosmah terus mengikutShukor ke seberang.

Memang selalu Rosmah ke rumah Syukur dan ibubapaSyukur melayanya dengan baik kerana keluarga mereka bersahabat sejakdulu. Tambahan pula Rosmah kesunyian lagilah belas kesihan merekatertumpah sepenuhnya.Selepas makan mereka berdua belajar bersama. Emak Shukor turun kesungai untuk mandi dan sembahyang Zuhor. Bapanya pula pergi ke hutanmencari rotan. Jadi tinggalah mereka berdua. Memang dah biasamereka berkeadaan macamtu dan ibu syukur maupun emak Rosmah tidakpernah menaruk syak wasangka terhadap mereka. Malah syukurlah yangmembantu Rosmah dalam menghadapi peperiksaan SRP tahun lepas.Sedang mereka asyik membuat kerja sekolah, tiba-tiba pen Rosmahkehabisan dakwat. Jadi Shukur menyuruh Rosmah mengambil pen di dalambeg sekolahnya. Semasa Rosmah mahu mengambil pen ia terlihat sebuahbuku berjudul “Mona Gersang” lalu Rosmah bertanya pada Syukur bukuapatu. Syukur terdiam dan tak dapat buat apa-apa bila Rosmah telahmengeluarkan buku tersebut dengan hiasan seorang perempuan dalamkeadaan separuh bogel.”

Abang Kur baca buku lucah ya.” Rosmah cuba meneka dan syukurtersenyum malu. Namun dalam padatu sempat juga Syukur meminta Rosmahagar jangan bagi tau sesiapa.”Kalau Mah nak baca Mah ambilah…” pelawa Syukur dan Rosmah terusmenyimpan kembali buku tersebut ke dalam beg. Mereka terus membuatkerja sekolah hingga jam 4.30 petang barulah Syukur mengajak Rosmahpulang ke rumahnya.Seperti biasa bila sampai di rakit Rosmah, Syukur akan mandi mandadulu bersama Rosmah. Sementara menunggu Rosmah mengambil kainbasahan Syukur telah terjun dulu ke dalam sungai dan terus berenangmenuju pepohon rendang dipinggir sungai.

Di bawah pokok tersebut yangmerimbun agak selesa kerana terlindung dari pandangan baik dari hilirsungai maupun dari hulu sebelah rakit Rosmah.Tidak lama kemudian Rosmah tiba di bawah pokok di mana Syukur telahlama menunggu. Dengan berkemban Rosmah cuba naik ke atas pokok.Sementara Syukur menghulurkan tangan untuk menarik Rosmah naik. Bilasyukur menarik tangan Rosmah ke atas dengan tidak semena-mena kainyang Rosmah pakai terlucut akibat tersangkut di hujung kayu di dalamair.Apa lagi mata Syukur tidak berkelip-kelip melihat keindahan payudaraRosmah yang sedang mekar. Di celah pehanya Syukur tidak nampak apaapakecuali beberapa helai rambut yang tumbuh halus membuatkanhatinya kian berdebar.

Rosmah juga tergamam seketika dan cubamelepaskan tangannya dari genggaman Syukur untuk mengambil kainnyayang telah hanyut. Namun syukur lebih pantas terjun untuk mengambilkain Rosmah.Dihulurnya kain tersebut dalam keadaan muka Rosmah kemerahan keranamenahan malu. Namun hinggapan bibir Syukur di pipinya membuatkanRosmah tersenyum dan belum sempat Rosmah memakai kain Syukur telahmemeluknya erat. Rosmah terdiam dan membalas ciuman Syukur.Nafasnya kian kencang kerana ia tidak pernah mengalami keadaanseperti itu. Selalunya dia memang biasa berpeluk dan bercium dengan Shukur tapi bukan dalam keadaan telanjang macam sekarang.

”Mah!…tetek Mah cantik. Kulitnya putih bersih” puji Syukur yangmembuatkan Rosmah tersenyum antara suka dan menahan malu.Syukur meraba-raba belakang Rosmah yang tidak beralas kain lagi.Terasa daging pejal Rosmah melekap didadanya dan kian erat dipeluknyaRosmah. Kedalaman air paras dada membuatkan mereka selesa berdiridan berpeluk antara satu sama lain. Tangan Syukur mula liar kepunggung Rosmah. Di raba dan diramasnya daging pejal dipunggungRosmah makin lama makin kuat. Rosmah ada masanya mengeliat kegeliandan menahan kesedapan.Peha Rosmah diusap-usap kian ke atas dan akhirnya sampai dipangkalpeha.

Tangan Syukur cuba masuk ke celah peha Rosmah namun Ros menolaktangan Syukur. Syukur tidak memaksa dan tanganya kembali mengusappeha Rosmah dan kembali ke belakang badan Rosmah. Rosmah diciumnyakembali dan bibir Rosmah di sedutnya dalam-dalam. Rosmah khayal danmembalas kembali ciuman Syukur. Tanpa disedarinya tangan Syukurtelah berada di dadanya. Bila Syukur melihat Rosmah tidak cubamenahan maka tangan tersebut terus mendarat di dada pejal Rosmah. Dielus-elus lembut daging pejal Rosmah. Kedengaran kocakan air bersamagerakan tangan Syukur memainkan ke dua-dua tetek Rosmah.Dalam masa yang sama nafsu syukur kian memuncak.

Dia merapatkanbadanya dengan lebih rapat lagi dan memeluk pinggang Rosmah agarmelekap. Dengan itu kekerasan batang Syukur sejak melihat Rosmahterlucut kain tadi hinggap di peha Rosmah. Rosmah dapat merasakankekerasan batang tersebut dan dia dapat mengagak bahawa itu bukankayu yang hanyut di sungai.”Abang!…sudahlah tu. Mah takut nanti ada orang nampak.” Rosmahmenahan kemaraan tangan Syukur sekali lagi ke arah kemaluannya.Tangan Syukur terhenti dan dalam hatinya berkata betul juga. Manatau ada di antara rakan-rakan mereka yang datang nanti.”Ok, abang tak teruskan….tapi boleh tak kalau kita mandi telanjangmacam kita masa kecil-kecil dulu.””Tak maulah nanti ada orang nampak.””Ala mana ada orang nampak lagi pun kalau ada orang yang menuju kesini cepat-cepat Mah pakai balik kain tu.”

Akhirnya Rosmah akur danmeletakan kainnya di dahan pokok begitu juga Syukur. Mereka samasamaberenang mengelilingi pokok tersebut dan sesekali memandang kearah rakit agar tiada orang yang mara ke arah mereka berdua.Sementara Syukur pula asyik memerhatikanpunggung Rosmah yang pejal dan sesekali dapat juga melihat keindahanpayudara dan apam Rosmah yang tembam. Ada masanya sengaja diamenyelam untuk melihat lebih dekat lagi. Rosmah tahu apa yang Syukurbuat dan inginkan darinya. Tapi perasaan malu-malu kucing masih adadijiwanya.Tiba-tiba Syukur memeluk Rosmah dari belakang dan merapatkan badanyamelekap ke belakang Rosmah.

Terasa oleh Rosmah benda keras menyucukpunggungnya. Manakala tangan Syukur terus melekap di dada Rosmah danmeramasnya dengan penuh nafsu.”Abang geramlah tengok tetek Mah.” Rosmah cuma ketawa kecil bilamendengar luahan perasaan Syukur. Dibiarkannya tangan Syukurbergerak aktif di payudaranya. Sementara tangan kanan Syukurmengusap perut Rosmah dan akhirnya singgah di celah peha Rosmah.Kali ini Rosmah tidak membantah dan kian merenggangkan peha biladirasanya tangan Syukur cuba masuk dicelahnya.

Syukur berjayamengusap apam Rosmah yang ditumbuhi bulu-bulu halus yang masihsedikit. Dicarinya alur rekahan apam dan bila berjaya diusapnyacelahan tersebut dengan satu jari.Rosmah kesedapan dan membiarkan apa saja perlakuan Syukur. Lebihlebihlagi bila jari Syukur menyentuh bijinya yang tersembunyi.Belum ada jari lelaki lain yang mampu sampai ke situ kecuali jarijemari Syukur. Sementara itu tangan Syukur menarik tangan Rosmah danmeletakkannya di batangnya yang telah lama keras. Rosmah memegangbatang balak Syukur. Walaupun terasa takut-takut tapi dalam keadaankesedapan Rosmah mengikut saja kehendak Syukur.

Digenggamnya eratbalak Syukur membuatkan Syukur kian kesedapan.”Sedap bila Mah pegang anu abang.” Serentak dengan itu Syukur terusmencium Rosmah.”Abang!, kita main kejar-kejar nak bang.” Cadang Rosmah”Kita main macam ni lagi sedap.””Ala abang ni…nanti orang nampak malu kita.””Ok, kalau abang dapat tangkap Mah, apa hadiah agaknya.””Abang ni teruklah, main kejar-kejar pun nak hadiah.””Saja suka-suka – abang dapat pegang Mah pun dah cukup.” Merekaketawa dan Rosmah terus berenang meninggalkan Syukur.

Syukurmengejarnya dari belakang akhirnya dapat juga dia mencapai kakiRosmah dan di tariknya menyebabkan Rosmah terlentang memperlihatkankedua-dua tempat sulitnya. Melihatkan Rosmah hampir lemas cepat cepat Syukur melepaskan kakinya dan Rosmah terus berenangmeninggalkan Syukur. Syukur terus mengejar dan disebabkan Syukurmenghalang laluannya menyebabkan Rosmah tiada arah lain lagi kecualimenuju tempat air cetek.Akhirnya Syukur berjaya menangkap Rosmah dan menarik Rosmah ke dalampelukannya.

Bila mereka berdiri air betul-betul paras peha danmemperlihatkan keseluruhan badan mereka berdua. Rosmah malu dancepat-cepat cuba menutup kedua-dua tempat rahsianya disamping cubalari dari Syukur. Dalam keadaan meronta-ronta akhirnya mereka berduatumbang dan kali ini betul-betul di tempat air bawah paras lutut.Rosmah tidak dapat berbuat apa-apa kerana Syukur telah menindihbadanya. Dia menyerah kalah dan Syukur dapat melihat segala-galamiliknya kini.Mata Syukur sekali lagi mengukur kecantikan tubuh badan Rosmah.Kalau selama ini dia cuma dapat membayangkan tetapi kini bukan sahajadapat melihat kawasan sulit Rosmah di dalam air malah lebih jelaslagi bila Rosmah terbaring di atas pasir. Diciumnya Rosmah sambiltangannya meramas payudara Rosmah. Rosmah memejamkan mata dan diakhayal dan alpa dengan keadaan sekeliling. Rosmah terus menikmati kenikmatan.

Biarlah Syukur yang mengawasi segala-galanya termasukdirinya yang bogel tanpa halangan lagi.Setelah puas bermain di dada tangan Syukur merayap di peha Rosmah.Kawasan yang amat diminatinya sejak tadi. Dibelai rerambut halusyang tumbuh meliar dicelah peha tersebut. diusapnya apam Rosmahdengan lembut sekali. Bila Syukur meramas celah peha Rosmahmelebarkan lagi kawasan tersebut. Syukur amat gembira kerana dapatmelihat rekahan kemerah-merahan yang amat indah pada pandanganya.

Kalau sebelumnya cuma diketahui melalui buku tapi kini di depanmatanya sendiri.Suasana senyap sunyi yang hanya kedengaran deruan air sungai yangmengiringi nafas mereka berdua. Namun dalam kesunyian itu terdengardikejauhan riuh rendah suara menuju rakit yang tak jauh darikedudukan mereka. Apa lagi Rosmah yang sedang menikmati kedamaiandan ketenangan di masa itu bingkas menolak Syukur ke tepi dan meluruberenang mencapai kainnya. Syukur yang menyedari turut berbuatdemikian.”Hoi Ros….kau ada di sana tak.” Terdengar suara Leha memanggilRosmah. Lapang dada Rosmah dan Syukur kerana mereka sempat memakaikembali pakaian mereka sebelum Leha dan kawan-kawan yang lain turunmenuju ke arah mereka.

Rosmah dan Syukur tersenyum bila nampak mereka berenang ke arahnya.”Kami baru lagi turun.” Syukur berbohong pada mereka.Dah jadi kebiasaan mereka akan mandi dan main bersama di bawahpepohon rendang di tepian sungai. Namun kali ini Syukur dan Rosmahtidak begitu gembira dengan kehadiran mereka. Keseronokan merekaberdua terganggu dan ingin saja Syukur menghalau mereka balik.

Pada jam 7.00 malam mereka balik ke rumah masing-masing. Kegembiraanmereka tidak sama dengan kegembiraan Syukur dan Rosmah. Merekamemperolehi pengalaman baru dalam kehidupan.Sepanjang malam Rosmah termenung mengingatkantadi. Terasa akan keseronokannya. Ingin saja dia mengulangi lagiperistiwa tadi. Dia pasti Syukur juga sedemikian dan mereka akanmengulangi lagi kalau ada kesempatan.Setelah puas termenung Rosmah mencapai beg sekolahnya untukmengulangkaji pelajaran pada hari ini. Namun bukan buku pelajaranyang dicapainya.

Sebaliknya dia mencapai buku bertajuk “Mona Gersang”yang dijumpainya dalam beg sekolah Syukur. Rosmah termenungmemikirkan macamana buku tersebut berada dalam begnya. Adakah diatersalah masuk semasa menyimpan buku tersebut.Rosmah terus membelek dan membaca sedikit dari apa yang tertulis didalamnya. Ternyata buku tersebut adalah buku lucah. Sedikit demisedikit dibaca dan sedikit demi sedikit pula terasa keseronokannya.Akhirnya habis satu buku dibaca dan dia terus tertidur selepasberkhayal seketika dengan apa yang dibaca dan dialaminya di sungai.